MSDS talebi göndermek için tıklayınız.

TSI Agar

Ref No: 0371

Laktoz, sükroz ve glükozu fermente etmelerine ve H2S üretmelerine göre Enterobakterilerin tanınmalarında kullanılır.

UYARILAR, EKİM VE KÜLTÜR

2-8 °C ‘de muhafaza edin.

Besiyerinin en alt noktadan başlayarak yüzey boyunca tek çizgi ve üzerine zikzaklar yaparak ekim yapın. Aseptik çalışın.

35-37 °C ‘de 18-24 saat inkübe edin.

KALİTE KONTROL

Eğimli Bölge Dip Bölge Gaz Oluşumu H2S Olulumu
Citrobacter freundii (ATCC 8090) Sarı Renk Sarı Renk + + Siyah Renk
Enterobacter aerogenes (ATCC 13048) Sarı Renk Sarı Renk +
Escherichia coli (ATCC 25922) Sarı Renk Sarı Renk +
Klebsiella pneumoniae (ATCC 13883) Sarı Renk Sarı Renk +
Proteus vulgaris (ATCC 13315) Kırmızı Renk Sarı Renk + Siyah Renk
Salmonella Paratyphi A (ATCC 9150) Kırmızı Renk Sarı Renk +
Salmonella Typhi (ATCC 6539) Kırmızı Renk Sarı Renk + Siyah Renk
Salmonella Typhimurium (ATCC 14028) Kırmızı Renk Sarı Renk + + Siyah Renk
Shigella flexneri (ATCC 12022) Kırmızı Renk Sarı Renk
Escherichia coli (ATCC 8739) Sarı Renk Sarı Renk +
Escherichia coli (NCTC 9002) Sarı Renk Sarı Renk +
Klebsiella pneumoniae (ATCC 10031) Sarı Renk Sarı Renk +
Ambalaj Ref No Ambalaj Kutu İçi Miktar
0371-PCT7BB25 16X120 mm PC Tüp 25