UYARILAR, EKİM VE KÜLTÜR
2-8 °C ‘de muhafaza edin.
Plak yüzeyine azaltarak ekim yapın. Aseptik çalışın.
35-37 °C ‘de ve aerob ortamda 24-48 saat inkübe edin.
KALİTE KONTROL
Escherichia coli (ATCC 25922) | Gelişme iyi, koloni rengi mavimsi siyah, metalik parlaklık var. |
Salmonella typhimurium (ATCC 14028) | Gelişme iyi, renksiz koloni. |
Staphylococcus aureus (ATCC 6538) | Kısmi inhibisyon, renksiz koloni. |
Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853) | Gelişme iyi, renksiz koloni. |
Enterobacter aerogenes (ATCC 13048) | Gelişme iyi, pembeden kırmızı renge koloni. |
Enterococcus faecalis (ATCC 29212) | Kısmi inhibisyon, renksiz koloni. |
Candida albicans (ATCC 10231) | Gelişme iyi, renksiz koloni. |
Pseudomonas aeruginosa (ATCC 9027) | Gelişme iyi, renksiz koloni. |
Saccharomyces cereviciae (ATCC 9763) | Kısmi inhibisyon, krem rengi koloni. |
Escherichia coli (ATCC 8739) | Gelişme iyi, koloni rengi mavimsi siyah, metalik parlaklık var. |
Escherichia coli (NCTC 9002) | Gelişme iyi, koloni rengi mavimsi siyah, metalik parlaklık var. |